Over ons

ZIJL82 


Aan de Zijlweg 82 in Haarlem is een nieuw bedrijf gevestigd genaamd ZIJL82.  Tot vorig jaar waren wij de trotse eigenaren van Het Koffiekantoor, een koffiebar in het centrum van de stad. In 2022 hebben we dit bedrijf verkocht om zich volledig te richten op onze nieuwste onderneming, ZIJL82.

De afgelopen twee jaar hebben wij met veel toewijding gewerkt aan de verbouwing en inrichting van het pand. Voorheen was hier sinds de jaren '70 een Chinees restaurant gevestigd, dus er was veel werk aan de winkel om het pand volledig te transformeren. Door te kijken naar foto's uit het stadsarchief van Haarlem ontdekten we dat het oorspronkelijke ontwerp van het gebouw hoge, open ramen had. Deze unieke kenmerken zijn zorgvuldig hersteld, waardoor er nu prachtig daglicht naar binnenvalt en we geprobeerd hebben het gevoel van buiten naar binnen te halen.

Dankzij de centrale locatie aan de Zijlweg is ZIJL82 gemakkelijk bereikbaar vanuit de stad, maar ook na een lekkere stranddag zijn we niet te missen. We hopen je snel te ontmoeten!


Marcel_Witte_Fotografie_Zijl82_Small_2_1.jpg
Marcel_Witte_Fotografie_Zijl82_Small_5_1.jpg
Marcel_Witte_Fotografie_Zijl82_Small_8_1.jpg
Marcel_Witte_Fotografie_Zijl82_Small_14_1.jpg
Marcel_Witte_Fotografie_Zijl82_Small_10_1.jpg
Marcel_Witte_Fotografie_Zijl82_Small_4_1.jpg
Marcel_Witte_Fotografie_Zijl82_Small_6_1.jpg
Marcel_Witte_Fotografie_Zijl82_Small_7_1.jpg

Wat staat er op de kaart?

Bij ZIJL82 vind je een uitgebreid assortiment aan bites, borrelplanken, ambachtelijke bieren en diverse wijnen.